Muziek, dans, drama

Wij zijn een 'daltonschool met toekomstmuziek'.

Muziek
Muziekonderwijs heeft als doel de natuurlijke muzikale aanleg te ontwikkelen en belangstelling voor muziek te wekken. De kinderen leren luisteren naar muziek (klassieke muziek, popmuziek, etc.) en worden gestimuleerd in het leren bespelen van een muziekinstrument. Muziekonderwijs geven wij onder andere vorm door middel van de digitale methode ‘Zangexpress’. De school heeft ook twee kinderkoren; een voor leerlingen uit de groepen 4-5 en een voor de leerlingen uit de groep 6-8. Iedere donderdagmiddag oefenen de koren o.l.v. juf Monique (zangeres en werkzaam bij ZangExpress).

Drama en dans
Bij de drama- en danslessen die worden gegeven, ligt het accent op het ontwikkelen van sociale vaardigheden, het leren uiten van en omgaan met emoties, het gebruik van de stem, het lichaam en de zintuigen, en het ontwikkelen van creativiteit en taalvaardigheid, zonder het spelplezier uit het oog te verliezen. Drama en dans bieden de mogelijkheid om op sociaal-emotioneel gebied zaken aan de orde te stellen. We gebruiken de methodes ‘Drama: moet je doen’ en ‘Dans' moet je doen.